TRUMPET PLAYER, EDUCATOR AND ORGANISER

Webshop knop

Laatste nieuws

News February 2021

- Vanaf maart gaan we weer aan de slag met de Playjazz Workshops. Nu in het Noord-Hollandse Hoofddorp en Heemskerk en in Roderwolde (Drenthe). Check de agenda voor alle data of ga naar www.playjazzworkshop.nl
- Over enkele weken is het nieuwste quintet project 'The Joy of Playing' klaar. Hou deze website en de social media in de gaten voor de update's.    

Lees meer...

News February 2021

- Vanaf maart gaan we weer aan de slag met de Playjazz Workshops. Nu in het Noord-Hollandse Hoofddorp en Heemskerk en in Roderwolde (Drenthe). Check de agenda voor alle data of ga naar www.playjazzworkshop.nl
- Over enkele weken is het nieuwste quintet project 'The Joy of Playing' klaar. Hou deze website en de social media in de gaten voor de update's.    

De nieuwe cd van het Loet van der Lee Quintet is klaar. We zijn supertrots.
Rode Hert Sessions (JSR06017) is een dubbel cd met 15 eigen en bestaande composities.
Te verkrijgen door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met adresgegevens. 
   
Crowdfunding The Joy Of Playing is geslaagd. Alle donateurs hartelijk dank! Wij gaan in november de studio in om dit project te realiseren.
De Playjazz workshops en studiesessies zijn weer begonnen. Zie de speciale website voor informatie.  
Er is een crowdfunding voor een nieuw opname project van het Loet van der Lee Quintet. Via de website van voordekunst kunt u een bijdrage leveren.
Het Loet van der Lee Trio speelt aanstaande zondag in Café Alto Amsterdam.  

De track Zomer Trompet is uitgekomen.  Een Co productie met Distrikt 21. Een superleuke zomers trompettune. Geniet gratis van deze Corona Killer bij uitstek! Luister maar.
Nieuwe concerten in Rusland en Estland met het Glenn Miller Orchestra evenals een hele serie Playjazzworkshops in de agenda op deze website. Ook optredens met Nueva Manteca en een gastoptreden bij de Laundry Big Band. 

Koop mijn cd's online en geniet van de muziek. Koop mijn studieboeken online en geniet ervan om zelf heerlijk te spelen. 
Je kunt je bij mij opgeven voor een ensemble in Heemskerk. 18 donderdagavonden lekker samenspelen met een groep varierend tussen 8 en 15 personen.
De Jazzdonkeys gebruiken de PlayJazz Workshop arrangementen als basis. Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er staan nieuwe workshops en studiesessies op mijn agenda. Check it out!
Ik leg de laatste hand aan een nieuw studiebook Beter trompet spelen’ deel III - Speel de shake / Play the shake’. Dertig eigen oefeningen voor het leren van de liptriller als opzet voor het beheersen van de spectaculaire trompetshake.
Binnen kort verkrijgbaar in de webshop. 
  
---
Deze maand zijn er optredens in Kiev (GMO) en Amsterdam en op diverse andere plekken. De agenda is bijgewerkt met nieuwe concerten en workshops in Thailand met de Biggles Big Band. Ook zijn er veel voorbereidingen voor het Meer Jazz Festival op 5 en 6 juni in Nieuw-Vennep.  Check het op www.meerjazz.nl.
---
Na een onstuimige tournee maand November door Rusland, Litouwen, Estland, Letland en Belarus zijn er in december concerten met het Noordpool Orkest en Paul van Vliet (NL), Glenn Miller Orchestra in Polen en een cd opname project met mijn kwintet tussen kerst en oud en nieuw in Rode Hert Studio in Roderwolde (Groningen). Wil je dit kwint horen spelen?  20 december Café Alto,  29 december Rode Hert Studio Roderwolde.
---

In oktober zijn er enkele Playjazz workshops. Zowel in Heemskerk als in Hoofddorp. Verder heb ik concerten en directie werk in Nederland. Vanaf 24 t/m 28 oktober gaan we weer op tournee met het GMO. Dit keer naar het voormalige Oost Duitsland.
---
Saturday 6 september - Noordpool Orchestra with Eurvisiesongfestival winner Duncan Laurence. 14the of September the Playjazzworkshop series will kikoff with a Nina Simone workshop. The same evening you can enjoy my Quintet at Alto Café Amsterdam. See the agenda for a new tour to Poalnd with GMO.

We gaan meespelen met een Waddenzee/gebied film met het Noordpool Orkest. Ik doe er enkele mee. Voor Yamaha ga ik wederom workshops verzorgen voor een fanafare. In april ben ik gastsolist bij de Laundry Big Band.
---
Een nieuwe tournee met het Glenn Miller Orchestra door Polen in december is aan de agenda toegevoegd.
--
Eerstvolgende jazzworkshop gaat over de muziek van D'Angelo www.pier-k.nl.
--
De Engelse vertaling van  'Beter trompet spelen' is klaar en nu verkrijgbaar via deze website.
--
Voor iedereen de beste wensen voor 2018! Er zijn nieuwe concerten in Duitsland en Nederland aan de agenda toegevoegd. Op 20 januari en 9 februari speel ik in Cafe Alto in Amsterdam. U kunt zich ook inschrijven voor nieuwe workshops en studysessies in februari, maart en april. Zie daarvoor de agenda van deze website. 
--
De agenda heeft zojuist een update gehad met nieuwe concerten in oktober in Duitsland met het Glenn Miller Orchestra maar ook 4 unieke concerten in Zaandam met Freek de Jonge & Orkest in Zaandam. 
Het studie boek 'Beter trompet spelen' is erg intrek. Er zijn nog maar enkele (circa 50) exemplaren fysiek beschikbaar via deze site. Van de digitale versie is de voorraad nog redelijk op peil. 
--
De agenda heeft een update met nieuwe concerten in oktober en mei 2018! De vierde oefening van het studie boek 'Beter trompet spelen' deel II is onlinegezet op YouTube. Koop het studieboek gedrukt of digitaal vai deze website en oefen zelf mee. 
--
U kunt nu mijn eigen studieboek 'Beter trompet spelen' bestellen via deze website. Een weergave van 30 jaar studie en ervaring over de mentale benadering van trompet studeren, het succes van efficient studeren en 15 oefeningen voor een sterke embouchure. Zowel in druk als digitaal beschikbaar.
--
Dit weekend (3,4,5 maart) de Trumpetparty met Wayne Bergeron in Rotterdam, Het Noordpoolorkest in Delfzijl en het Jazzquintet OKAKU in Amsterdam, Zaterdagochtend nog de www.playjazzworkshop.nl over saxofonist Dick Oatts. Lekker bezig zal ik maar zeggen.
--
Gisteren een nieuwe reeks concerten aangenomen met het Noordpool Orkest. Dit keer  8 grote steden van Nederland waaronder de stadsschouwburg van Groningen en het Carre uin Amsterdam (2x). Speciale gast is de cabaretier Bert Visscher. Zie mijn speel agenda voor de details.
--
Aanstaande zaterdag 17 december speel ik sinds een lange tijd weer mee met het Jazz Orchestra off the Concertgebouw. Dit keer in de Aardswoude (NH) in de serie Jazz in de Kerk aldaar. Gastsolist is Francien van Tuinen.  
--
Zondagmiddag 18 december spelen we met de Fellows Big Band een kerstconcert in De Rustende Jager te Nieuw - Vennep. Ook erelid Henny Jager komt langs. Gratis toegang vanaf 15.30 tot 18.00 uur. Happy Christmas!
--
Zondag 30 oktober vanaf 16.00 uur in Hotel Fase Fier in Bakkum het New Loet van der Lee Quartet met Ed Verhoeff op gitaar, Pim Dros op slagwerk&percussie, Johan Plomp op contrabas en Loet van der Lee op trompet & flugelhorn. Jazz in Bakkum bestaat al meer dan 27 jaar. Gratis toegang
--
Zojuist een update gemaakt van de speelkalender Oktober November. Onder andere tournee's naar Rusland, Duitsland en Polen toegevoegd.
--
Nieuwe samples van het New Loet van der Lee Quartet op Soundcloud.
--
Vanmiddag spelen we met het Olaf Keus Quintet in Ruigoord. Kunst, muziek, eten!
--
Aanstaande zondag met ik een Houdini in de Wassenaar. Supertof!
--
Het seizoen begint goed met een leuke tour met de Cubop City Big Band. The Latin side of Earth Wind & Fire. Zie de agenda.
--
Druk bezig om aanstaande donderdag zes dagen op tournee te gaan met het Glenn Miller Orchuestra. Duitsland Oostenrijk en Italie staan op de tourlijst.